Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Kippensoep van E. Hengeveld
Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
kippenpoulet
▢
1
ons
ham
▢
1
groot blik
asperges
▢
1
blik
crab
▢
1
stukje
gember
▢
1
ei
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
naar smaak.
▢
peper
naar smaak.
▢
foelie
naar smaak.
▢
ui
naar smaak.
Instructies
Van de kippenpoulet soep trekken.
Het vlees ervan in stukjes snijden, evenals de asperges en de crab [de laatste van de vezels ontdoen].
De ham in dunne reepjes snijden.
De gember heel fijn drukken, evenals de knoflook en met een weinig ui in boter fruiten.
Alles daarna bij de soep voegen en heel even laten koken.
Op het laatst door de hete soep snel het losgeklopte ei mengen.
Opdienen met heel fijngehakte peterselie erover gestrooid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep