Chinese Kippensoep van E. Hengeveld

Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond kippenpoulet
  • 1 ons ham
  • 1 groot blik asperges
  • 1 blik crab
  • 1 stukje gember
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • zout naar smaak.
  • peper naar smaak.
  • foelie naar smaak.
  • ui naar smaak.

Instructies

  • Van de kippenpoulet soep trekken.
  • Het vlees ervan in stukjes snijden, evenals de asperges en de crab [de laatste van de vezels ontdoen].
  • De ham in dunne reepjes snijden.
  • De gember heel fijn drukken, evenals de knoflook en met een weinig ui in boter fruiten.
  • Alles daarna bij de soep voegen en heel even laten koken.
  • Op het laatst door de hete soep snel het losgeklopte ei mengen.
  • Opdienen met heel fijngehakte peterselie erover gestrooid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep