Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forellenmousse met wijnaspic
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
blaadjes
witte gelatine
▢
¼
liter
kippenbouillon
▢
⅛
liter
witte wijn
▢
peper
▢
zout
▢
6
blaadjes
basilicum
▢
1
gerookte
forel
zonder kop ,300 g
▢
1½
dl
slagroom
▢
2
eiwitten
▢
veldsla
om te garneren
Instructies
Week de gelatine in koud water.
Laat de bouillon en de wijn even opkoken.
Druk 5 blaadjes gelatine uit en doe ze bij de bouillon.
Kruid met peper en zout.
Doe wat bouillon in 6 vuurvaste vormpjes, leg in elk vormpje een blaadje basilicum en zet ze koel weg.
Giet de resterende bouillon in een diep bord en zet dat ook in de koelkast.
Haal het vel van de forel en verwijder de graten.
Snijd de forel in stukjes en pureer ze.
Doe er geleidelijk de slagroom bij en kruid met peper en zout.
Los de resterende gelatine in 2 eetlepels heet water op en doe dit bij de vis.
Klop het eiwit stijf met het zout en doe dit bij de vis.
Doe de vismousse in de vormpjes en zet deze 1 uur in de koelkast.
Maak de vismousse los van de randen van de vormpjes en dompel ze in heet water en stort de mousse op bordjes.
Snijd de resterende aspic in blokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de forellenmousse met de blokjes aspic en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Luxemburg