Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizzette Napoletane
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
bloem
▢
1
pond
boter
▢
5
gram
zout
▢
1
glas
water
▢
een paar
tomaten
▢
wat
fijngemaakte
kaas
▢
marjolein
▢
zout
▢
ansjovis
▢
knoflook.
Instructies
Maak van de ingrediënten feuilleté-deeg.
Rol er tenslotte met de deegroller een plak van i cm dikte, waaruit U met een glas rondjes snijdt van ongeveer 10 cm middellijn.
Leg deze op een bakblik.
Stamp de tomaat, kaas, marjolein, knoflook, ansjovis en het zout goed fijn in een vijzel.
Leg een koffielepel van dit mengsel op iedere ‘pizzetta’.
Maak de oven goed heet, bak hierin de ‘pizzette’ en wacht vóór hetopdienen 5 minuten zodat ze een beetje stevig worden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Pizza
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Italië