Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Het gehakt van tante Mien
Een 100 jaar oud recept uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
kalfsgehakt
▢
½
pond
oud brood
▢
5
eieren
▢
melk
▢
boter
▢
zout
▢
nootmuskaat.
Instructies
Het brood weken in ruim melk.
Zout, noot en de 5 goed geklopte eieren erdoor werken en dan het gehakt.
In een vuurvaste schotel een flink stuk boter laten smelten, het gehakt erin doen en begieten met wat melk en losgeklopt ei.
In de oven bruin en gaar laten worden onder geregeld begieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud serveren met sla of als broodbelegging.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees