Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergetaartjes
Porties:
4
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
ml
azijn
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
500
g
asperges
witte
▢
2
ei
▢
1
beker
crême fraiche
125 ml
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
6
plakjes
bladerdeeg
roomboter / diepvries, ontdooid
▢
4
eetlepel(s)
amandelen
▢
2
el platte
peterselie
fijngesneden
Instructies
Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. op laag vuur in tot siroop.
Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken.
Rek iets op in de lengte.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes.
Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes.
Verdeel het eimengsel erover.
Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie.
Laat afkoelen.
Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch