Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentenballetjes met romige tomatensaus
Porties:
4
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Koekenpan
Oven
Stamper
Wok
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
in grove stukken
▢
350
g
bloemkool
in roosjes
▢
125
ml
yoghurt
volle
▢
4
tl
koriander
ketoembar
▢
4
tl
djinten
= gemalen komijn
▢
3
tl
kurkuma
▢
15
gram
koriander
fijngehakt
▢
4
eetlepel(s)
bloem
▢
2
teentjes
knoflook
gehakt
▢
3
tl
gember
geraspt
▢
½
rode peper
fijngehakt
▢
200
gram
tomaat
▢
100
ml
olie
Instructies
Aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken.
Aardappelen en bloemkool afgieten en fijnstampen met 2 el yoghurt.
Helft van gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander erdoor mengen.
Bloem toevoegen en puree op smaak brengen met zout en peper.
Handen met bloem bestuiven en van pureemengsel ca. 30 balletjes draaien.
In koekenpan knoflook, gember, rode peper en rest van specerijen in 2 el olie bakken.
Tomaten toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot saus is ingedikt; zo nu en dan roeren.
Oven voorverwarmen op 100°C.
Rest van olie in diepe pan of wok verhitten.
Groenteballetjes in porties in 4-5 min. rondom bruin en gaar frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken en in oven warmhouden.
Saus van vuur nemen en met zout en peper op smaak brengen.
Rest van yoghurt erdoor roeren.
Saus over groenteballetjes scheppen of erbij serveren.
Rest van verse koriander erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch