Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerd konijn of haas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
haas
of 2 wilde konijntjes
▢
1
selder
▢
1
wortel
▢
boter
▢
2
liter
botermelk
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
ui
▢
maïszetmeel
▢
1
liter
room
Instructies
Leg het schoongemaakte en versneden wild 2-3 dagen in een marinade van de botermelk, vermengd met de versneden ui, de selder, de wortel en het
kruidentuiltje.
Laat het enkele uren voor de baktijd uitlekken.
Bak het wild in bruisende boter kort af en begiet het met het marinadevocht, inclusief de groenten.
Laat het in een op 200°C voorverwarmde oven zachtjes garen.
Controleer na 30 minuten of het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de oven en houd het warm.
Bind de saus met maïszetmeel, werk af met een flinke scheut room en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gestoofde peertjes, ingemaakte kweeperen, aardappelpuree of aardappelpuree met knolselder zijn geschikte garnituren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
België