Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemeringeerde appelen
uit de Kempen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofappelen
▢
150
gr
suiker
▢
8
eiwitten
▢
100
gr
fijne suiker
▢
1
citroen
Instructies
Schil de appelen, snijd ze in stukjes en kook ze in een weinig water met suiker gaar.
Plet daarna alles tot moes en voeg er citroensap en eventueel wat suiker aan toe.
Schik de appelmoes in een ingeboterde en gesuikerde vuurvaste schotel, giet er het eiwit
op en zet de bereiding enige tijd in een hete oven van 180°C, zodat het eiwit karameliseert.
Laat de appelmeringue afkoelen en dien hem koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
België