Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijst-salade
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
pond
rijst
▢
1
bos
selderij
fijngehakte
▢
1
flinke
ui
fijngehakte
▢
6
rauwe
worteltjes
zo dik als een wijsvinger
▢
½
paprika
fijngesneden
▢
1
theekop
mayonaise
of meer ,
▢
1
eetlepel
azijn
▢
2
theelepeltjes
Franse mosterd.
Instructies
De rijst met wat zout goed droog koken.
Laat deze helemaal koud worden.
Meng de selderij, de worteltjes, ui en paprika goed door de rijst.
De azijn en de mosterd door de mayonaise doen en dit mengsel goed door de rijst en groenten roeren.
Het geheel moet echt smeuig zijn, vooral genoeg mayonaise gebruiken.
Zout naar smaak.
Arrangeer op een schotel met slablaadjes erom heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit geserveerd met kip en een droge witte wijn maakt een heerlijke koude lunch.
Warme broodjes en boter erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch