Rijst-salade
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- ½ pond rijst
- 1 bos selderij fijngehakte
- 1 flinke ui fijngehakte
- 6 rauwe worteltjes zo dik als een wijsvinger
- ½ paprika fijngesneden
- 1 theekop mayonaise of meer ,
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepeltjes Franse mosterd.
Instructies
- De rijst met wat zout goed droog koken.
- Laat deze helemaal koud worden.
- Meng de selderij, de worteltjes, ui en paprika goed door de rijst.
- De azijn en de mosterd door de mayonaise doen en dit mengsel goed door de rijst en groenten roeren.
- Het geheel moet echt smeuig zijn, vooral genoeg mayonaise gebruiken.
- Zout naar smaak.
- Arrangeer op een schotel met slablaadjes erom heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit geserveerd met kip en een droge witte wijn maakt een heerlijke koude lunch.
Warme broodjes en boter erbij geven.
Warme broodjes en boter erbij geven.