Rijst-salade

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pond rijst
  • 1 bos selderij fijngehakte
  • 1 flinke ui fijngehakte
  • 6 rauwe worteltjes zo dik als een wijsvinger
  • ½ paprika fijngesneden
  • 1 theekop mayonaise of meer ,
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepeltjes Franse mosterd.

Instructies

  • De rijst met wat zout goed droog koken.
  • Laat deze helemaal koud worden.
  • Meng de selderij, de worteltjes, ui en paprika goed door de rijst.
  • De azijn en de mosterd door de mayonaise doen en dit mengsel goed door de rijst en groenten roeren.
  • Het geheel moet echt smeuig zijn, vooral genoeg mayonaise gebruiken.
  • Zout naar smaak.
  • Arrangeer op een schotel met slablaadjes erom heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit geserveerd met kip en een droge witte wijn maakt een heerlijke koude lunch.
Warme broodjes en boter erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch