Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gesmoorde lamsbout met Trappist
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
lamsbout
ontbeende en opgebonden
▢
boter
▢
2
wortels
▢
2
uien
▢
2
tomaten
▢
1
takjes
tijm
▢
1
laurierblaadje
▢
1
teentje
look
▢
2
flesjes
witte Trappist
Triple, 33 cl
▢
½
liter
runderbouillon
▢
1
bakje
tuinkers
Instructies
Kruid de bout en laat hem in een klont boter rondom mooi kleuren.
Reinig de wortels en de uien, snijd ze grof en bak ze op het einde met de bout mee om te kleuren.
Overgiet alles met de Trappist en de bouillon, de bout moet ¼ onder vocht staan.
Voeg de tijm, laurier, look en de gewassen en in vieren gesneden tomaten toe.
Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt in 1 uur en 15 minuten op het vuur gaar smoren.
Verwijder de bout, zeef het stoofvocht en laat het gezeefde kookvocht tot sausdikte inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met gekookte aardappelen en een bosje tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België