Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase wortelsoep
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
eetlepels
olie
▢
1
zakje
panklare roerbakmix
400gr,
▢
1
pot
wortelen
720 ml,
▢
2
eetlepels
indiase currypasta Madras
▢
50
g
creamed coconut
blok a 200gr,
▢
2
groentebouillontabletten
▢
1
bekertje
zure room
eventueel
▢
1
pak
roerbak tofu finesse
200 gr
Instructies
Uien pellen en in stukken snijden.
In pan olie verhitten.
Ui en roerbakmix circa 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.
Intussen in keukenmachine wortelen met vocht pureren.
Currypasta door groente in pan roeren.
1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen.
Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken.
Eventueel laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen.
Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
27
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch