Indiase wortelsoep
Ingrediënten
- 2 uien
- eetlepels olie
- 1 zakje panklare roerbakmix 400gr,
- 1 pot wortelen 720 ml,
- 2 eetlepels indiase currypasta Madras
- 50 g creamed coconut blok a 200gr,
- 2 groentebouillontabletten
- 1 bekertje zure room
eventueel
- 1 pak roerbak tofu finesse 200 gr
Instructies
- Uien pellen en in stukken snijden.
- In pan olie verhitten.
- Ui en roerbakmix circa 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.
- Intussen in keukenmachine wortelen met vocht pureren.
- Currypasta door groente in pan roeren.
- 1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen.
- Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken.
- Eventueel laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen.
- Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 17 g | Vet: 33 g