Indiase wortelsoep

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • eetlepels olie
  • 1 zakje panklare roerbakmix 400gr,
  • 1 pot wortelen 720 ml,
  • 2 eetlepels indiase currypasta Madras
  • 50 g creamed coconut blok a 200gr,
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 bekertje zure room

eventueel

  • 1 pak roerbak tofu finesse 200 gr

Instructies

  • Uien pellen en in stukken snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en roerbakmix circa 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen in keukenmachine wortelen met vocht pureren.
  • Currypasta door groente in pan roeren.
  • 1 Liter water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten koken.
  • Eventueel laatste minuut tofu erdoor roeren en meewarmen.
  • Soep in kommen scheppen en zure room erop scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi de soep eventueel extra met fijngehakte koriander.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 17 g | Vet: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch