Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzen (rood) soep met ketoembar, uien, chilipoeder en koriander
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
theelepels
ketoembar
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
100
gr
rode linzen
▢
1
tablet
kruidenbouillon
▢
2
eetlepels
zure room
▢
1
eetlepel
koriander
fijngeknipte verse of peterselie
Instructies
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes goudgeel.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Fruit de kruiden ca. 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de linzen, het bouillon tablet en ½ liter water toe.
Kook de linzen in 10-15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de soep in 2 borden.
Schep de zure room in het midden en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterde pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch