Linzen (rood) soep met ketoembar, uien, chilipoeder en koriander
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels ketoembar
- 2 theelepels chilipoeder
- 100 gr rode linzen
- 1 tablet kruidenbouillon
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel koriander fijngeknipte verse of peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes goudgeel.
- Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Fruit de kruiden ca. 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg de linzen, het bouillon tablet en ½ liter water toe.
- Kook de linzen in 10-15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de soep in 2 borden.
- Schep de zure room in het midden en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterde pitabroodjes.