Linzen (rood) soep met ketoembar, uien, chilipoeder en koriander

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 100 gr rode linzen
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel koriander fijngeknipte verse of peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes goudgeel.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Fruit de kruiden ca. 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de linzen, het bouillon tablet en ½ liter water toe.
  • Kook de linzen in 10-15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de soep in 2 borden.
  • Schep de zure room in het midden en strooi de koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterde pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch