Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lumpie
(variatie op Indonesische lumper) soort Loempia
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¼
komkommer
▢
250
ml
kokosmelk
▢
5
gr
kerrie
hete
▢
1
grote
kipfilet
in kleine blokjes
▢
peper
▢
zout
▢
400
gr
gegaarde kleefrijst
200 g rauwe kleefrijst
▢
1
el
azijn
of citroensap
▢
1
ui
gesnipperd
Instructies
Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
De kip is inmiddels gaar.
Roer regelmatig over bodem.
Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
Leg vel plasticfolie op werkbank.
Leg in het midden 100 g kleefrijst.
Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
Haal bovenste vel folie eraf.
Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
Leg op de kipstrook een reep komkommer.
Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
Maak ‘m warm in de magnetron.
Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
“U eet de lumpie als zo’n waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Doe er wel een servet om, want het kan heet zijn”
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Indonesië