Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
- Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
- Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
- De kip is inmiddels gaar.
- Roer regelmatig over bodem.
- Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
- Leg vel plasticfolie op werkbank.
- Leg in het midden 100 g kleefrijst.
- Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
- Haal bovenste vel folie eraf.
- Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
- Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
- Leg op de kipstrook een reep komkommer.
- Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
- Maak ‘m warm in de magnetron.
- Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
“U eet de lumpie als zo’n waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Doe er wel een servet om, want het kan heet zijn”