Lumpie

(variatie op Indonesische lumper) soort Loempia
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 gr kerrie hete
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes
  • peper
  • zout
  • 400 gr gegaarde kleefrijst 200 g rauwe kleefrijst
  • 1 el azijn of citroensap
  • 1 ui gesnipperd

Instructies

  • Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
  • Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
  • Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
  • De kip is inmiddels gaar.
  • Roer regelmatig over bodem.
  • Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg vel plasticfolie op werkbank.
  • Leg in het midden 100 g kleefrijst.
  • Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Haal bovenste vel folie eraf.
  • Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg op de kipstrook een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
  • Maak ‘m warm in de magnetron.
  • Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

“U eet de lumpie als zo’n waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Doe er wel een servet om, want het kan heet zijn”
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië