Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Koening Gele rijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
el
plantaardige olie
▢
1
tl
gemalen koenjit
▢
1
tl
gemalen ketoembar
▢
½
tl
gemalen djinten
▢
400
g
langkorrelige rijst
gewassen,
▢
500
ml
kokosmelk
▢
250
ml
water
▢
4
kerriebladeren
▢
1
kaneelstokje
Instructies
Verhit de olie in een grote steelpan.
Roerbak de koenjit, ketoembar, djintan en rijst 1 minuut om de rijst te bedekken met de kruiden en fruit tot het aroma vrijkomt.
Voeg dan de kokosmelk, het water, kerrieblad en het kaneelstokje toe en breng het aan de kook.
Temper de warmtebron en laat het mengsel 10-12 minuten koken totdat de vloeistof is opgenomen.
Doe de rijst in een rijststomer en stoom de rijst 10-12 minuten of tot de korrels licht zijn geworden.
Als u geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat die 10 minuten afgedekt staan.
Haal tot slot het kerrieblad en het kaneelstokje eruit en serveer de rijst meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch