Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 el plantaardige olie
- 1 tl gemalen koenjit
- 1 tl gemalen ketoembar
- ½ tl gemalen djinten
- 400 g langkorrelige rijst gewassen,
- 500 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 4 kerriebladeren
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Verhit de olie in een grote steelpan.
- Roerbak de koenjit, ketoembar, djintan en rijst 1 minuut om de rijst te bedekken met de kruiden en fruit tot het aroma vrijkomt.
- Voeg dan de kokosmelk, het water, kerrieblad en het kaneelstokje toe en breng het aan de kook.
- Temper de warmtebron en laat het mengsel 10-12 minuten koken totdat de vloeistof is opgenomen.
- Doe de rijst in een rijststomer en stoom de rijst 10-12 minuten of tot de korrels licht zijn geworden.
- Als u geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat die 10 minuten afgedekt staan.
- Haal tot slot het kerrieblad en het kaneelstokje eruit en serveer de rijst meteen.