Nasi Koening Gele rijst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 tl gemalen koenjit
  • 1 tl gemalen ketoembar
  • ½ tl gemalen djinten
  • 400 g langkorrelige rijst gewassen,
  • 500 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 4 kerriebladeren
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Verhit de olie in een grote steelpan.
  • Roerbak de koenjit, ketoembar, djintan en rijst 1 minuut om de rijst te bedekken met de kruiden en fruit tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg dan de kokosmelk, het water, kerrieblad en het kaneelstokje toe en breng het aan de kook.
  • Temper de warmtebron en laat het mengsel 10-12 minuten koken totdat de vloeistof is opgenomen.
  • Doe de rijst in een rijststomer en stoom de rijst 10-12 minuten of tot de korrels licht zijn geworden.
  • Als u geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat die 10 minuten afgedekt staan.
  • Haal tot slot het kerrieblad en het kaneelstokje eruit en serveer de rijst meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch