Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Onde-onde
sesamballen met zoete bonen als vulling
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
katjang idjo
▢
2
sliertjes
pandan blad
▢
zout
naar smaak,
▢
165
ml. dikke
santen
1 blik,
▢
3
schijfjes
goela djawa
▢
beetje
bloem.
▢
Voor het deeg;
▢
500
gram
ketanmeel
▢
geraspte
kokos
▢
zout
naar smaak,
▢
5 ½
dl.
santen.
Instructies
Laat de katjang idjo één nacht van tevoren weken in water.
Kook de erwtjes de volgende dag met zoveel water dat ze net onderstaan en voeg zout naar smaak toe.
Als de erwtjes zacht zijn, voegt u goela djawa en pandablad toe.
Laat die meekoken, totdat het geheel gebonden is.
Voeg op het laatst de santen toe en bind het geheel met wat bloem.
Verwijder de pandan.
Het deeg;
Kneed van ketanmeel met zout en santen een deeg.
Maak er ballen van (zo groot als gehaktballen), plet ze op de hand, vul ze met een eetlepel vulling en sluit dan de ballen.
Het deeg moet goed om de vulling zitten.
Doe de balletjes in een pan met kokend water.
Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.
Rol ze hierna door de geraspte kokos.
Koud opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië