Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Laat de katjang idjo één nacht van tevoren weken in water.
- Kook de erwtjes de volgende dag met zoveel water dat ze net onderstaan en voeg zout naar smaak toe.
- Als de erwtjes zacht zijn, voegt u goela djawa en pandablad toe.
- Laat die meekoken, totdat het geheel gebonden is.
- Voeg op het laatst de santen toe en bind het geheel met wat bloem.
- Verwijder de pandan.
- Het deeg;
- Kneed van ketanmeel met zout en santen een deeg.
- Maak er ballen van (zo groot als gehaktballen), plet ze op de hand, vul ze met een eetlepel vulling en sluit dan de ballen.
- Het deeg moet goed om de vulling zitten.
- Doe de balletjes in een pan met kokend water.
- Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.
- Rol ze hierna door de geraspte kokos.
- Koud opdienen.