Onde-onde

sesamballen met zoete bonen als vulling
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram katjang idjo
  • 2 sliertjes pandan blad
  • zout naar smaak,
  • 165 ml. dikke santen 1 blik,
  • 3 schijfjes goela djawa
  • beetje bloem.
  • Voor het deeg;
  • 500 gram ketanmeel
  • geraspte kokos
  • zout naar smaak,
  • 5 ½ dl. santen.

Instructies

  • Laat de katjang idjo één nacht van tevoren weken in water.
  • Kook de erwtjes de volgende dag met zoveel water dat ze net onderstaan en voeg zout naar smaak toe.
  • Als de erwtjes zacht zijn, voegt u goela djawa en pandablad toe.
  • Laat die meekoken, totdat het geheel gebonden is.
  • Voeg op het laatst de santen toe en bind het geheel met wat bloem.
  • Verwijder de pandan.
  • Het deeg;
  • Kneed van ketanmeel met zout en santen een deeg.
  • Maak er ballen van (zo groot als gehaktballen), plet ze op de hand, vul ze met een eetlepel vulling en sluit dan de ballen.
  • Het deeg moet goed om de vulling zitten.
  • Doe de balletjes in een pan met kokend water.
  • Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.
  • Rol ze hierna door de geraspte kokos.
  • Koud opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië