Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kabeljauw
moten van 2 cm dikte
▢
2
eetlepels
maïsolie
▢
1
ui
middelgrote zeer fijngesnipperde
▢
10
eetlepels
peterselie
zeer fijngehakte
▢
zout
▢
peper
▢
3 ½
dl
droge witte wijn
▢
60
gr
boter
▢
1
citroen
in dunne schijven gesneden
▢
1
mespuntje
paprikapoeder
▢
aroma
▢
tabasco
▢
citroensap
▢
enkele partjes
citroen
Instructies
Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet de wijn erin.
Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen.
Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de kabeljauw gaar is.
Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even warm.
Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan.
Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de botersaus.
Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder,aroma,tabasco,peper,zout of citroensap toe.
Neem de schotel uit de oven,verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de schotel met verse partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België