Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kempens voorgerecht
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gr
aardappels
▢
4
eieren
▢
150
gr
spek
▢
2
uien
▢
50
gr
boter
▢
10
gr
peterselie
▢
peper
zout
▢
1
krop
sla
▢
1
tomaat
▢
1
bosje
bieslook
of pijpajuin ,bosui
▢
mayonaise
Instructies
Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
Was en breek de sla, dep hem goed droog en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
Doe hetzelfde met het spek en versnipper een ui.
Smelt wat boter en bak de spekreepjes goed krokant.
Voeg er tijdens het bakken de uien aan toe en laat die eventjes kleuren.
Dan mogen de aardappelen volgen.
Bak ze mee en kruid ze met peper en eventueel zout.
Breek de eieren over het gerecht en roer goed.
Schik de sla op een bord. Leg de gebakken aardappelen met het roerei er midden op.
Garneer met tomaat en versneden pijpajuin of bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mayonaise apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België