Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gr aardappels
- 4 eieren
- 150 gr spek
- 2 uien
- 50 gr boter
- 10 gr peterselie
- peper zout
- 1 krop sla
- 1 tomaat
- 1 bosje bieslook of pijpajuin ,bosui
- mayonaise
Instructies
- Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
- Was en breek de sla, dep hem goed droog en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
- Doe hetzelfde met het spek en versnipper een ui.
- Smelt wat boter en bak de spekreepjes goed krokant.
- Voeg er tijdens het bakken de uien aan toe en laat die eventjes kleuren.
- Dan mogen de aardappelen volgen.
- Bak ze mee en kruid ze met peper en eventueel zout.
- Breek de eieren over het gerecht en roer goed.
- Schik de sla op een bord. Leg de gebakken aardappelen met het roerei er midden op.
- Garneer met tomaat en versneden pijpajuin of bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mayonaise apart.