Kempens voorgerecht

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr aardappels
  • 4 eieren
  • 150 gr spek
  • 2 uien
  • 50 gr boter
  • 10 gr peterselie
  • peper zout
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 1 bosje bieslook of pijpajuin ,bosui
  • mayonaise

Instructies

  • Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
  • Was en breek de sla, dep hem goed droog en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
  • Doe hetzelfde met het spek en versnipper een ui.
  • Smelt wat boter en bak de spekreepjes goed krokant.
  • Voeg er tijdens het bakken de uien aan toe en laat die eventjes kleuren.
  • Dan mogen de aardappelen volgen.
  • Bak ze mee en kruid ze met peper en eventueel zout.
  • Breek de eieren over het gerecht en roer goed.
  • Schik de sla op een bord. Leg de gebakken aardappelen met het roerei er midden op.
  • Garneer met tomaat en versneden pijpajuin of bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de mayonaise apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst België