Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limburgse aspergesalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gr
asperges
▢
2
theelepels
zout
▢
1
groot
blik zalm
▢
3
eieren
▢
250
gr
krielaardappelen
▢
50
gr
augurken
▢
2
tomaten
▢
3
dl
mayonaise
▢
2
eetlepels
zilveruitjes
▢
1
kropje sla
▢
zout
Instructies
Kijk de krielaardappeltjes na op vergeten ogen en kook ze in wat water met wat zout bijna gaar.
Schil en gaar intussen de asperges,mooie punten en stukken op de gebruikelijke wijze.
Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
Was de sla,zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze in een slamandje of slacentrifuge droog.
Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes.
Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden; het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de eieren hard ,10 minuten.
Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graten en velletjes.
Snijd de zalm fijn.
Pel 2 eieren en hak het eiwit en de dooier apart fijn.
Snijd het derde ei in plakjes.
Snijd de asperges in handzame stukjes, houd wat mooie punten achter voor de decoratie.
Snijd de augurk in stukjes.
Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakt ei en zalm.
Schep er de mayonaise door en verdeel de salade over de slablaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
België