Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kijk de krielaardappeltjes na op vergeten ogen en kook ze in wat water met wat zout bijna gaar.
- Schil en gaar intussen de asperges,mooie punten en stukken op de gebruikelijke wijze.
- Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
- Was de sla,zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze in een slamandje of slacentrifuge droog.
- Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes.
- Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden; het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kook de eieren hard ,10 minuten.
- Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graten en velletjes.
- Snijd de zalm fijn.
- Pel 2 eieren en hak het eiwit en de dooier apart fijn.
- Snijd het derde ei in plakjes.
- Snijd de asperges in handzame stukjes, houd wat mooie punten achter voor de decoratie.
- Snijd de augurk in stukjes.
- Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakt ei en zalm.
- Schep er de mayonaise door en verdeel de salade over de slablaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten.