Limburgse aspergesalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • 2 theelepels zout
  • 1 groot blik zalm
  • 3 eieren
  • 250 gr krielaardappelen
  • 50 gr augurken
  • 2 tomaten
  • 3 dl mayonaise
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 1 kropje sla
  • zout

Instructies

  • Kijk de krielaardappeltjes na op vergeten ogen en kook ze in wat water met wat zout bijna gaar.
  • Schil en gaar intussen de asperges,mooie punten en stukken op de gebruikelijke wijze.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
  • Was de sla,zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze in een slamandje of slacentrifuge droog.
  • Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes.
  • Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden; het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Kook de eieren hard ,10 minuten.
  • Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graten en velletjes.
  • Snijd de zalm fijn.
  • Pel 2 eieren en hak het eiwit en de dooier apart fijn.
  • Snijd het derde ei in plakjes.
  • Snijd de asperges in handzame stukjes, houd wat mooie punten achter voor de decoratie.
  • Snijd de augurk in stukjes.
  • Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakt ei en zalm.
  • Schep er de mayonaise door en verdeel de salade over de slablaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst België