Bereid een visbouillon van de visgraten, de laurier, kruidnagel, wortel, ui, peperkorrels en witte wijn.
Vul dit met water aan tot u 1 liter vloeistof bekomt.
Laat het vocht op een laag vuurtje minstens 30 minuten trekken en zeef het.
Pocheer de vis ± 20 minuten op een zacht vuur in ⅔ van het vocht.
Leng de resterende ⅓ visbouillon met de koffieroom aan.
Voeg er daarna de roze peperbollen bij en laat alles inkoken.
Mix de frambozen met 225 gr aardbeien, zeef dit mengsel en doe het bij de saus.
Bind de saus eventueel nog iets met in water aangelengde bloem.
Laat voor de presentatie de vis uitlekken en leg hem op een voorverwarmde dienschaal.
Giet er wat van de saus over en versier met een streepje fijngehakte peterselie.
Schik de tuinkers rond de vis.
Leg de halve maantjes aan de buitenkant van de schaal, met telkens een hele aardbei in de halve opening.
Versier de vis op het bord als volgt:
Leg langs iedere kant een streepje peterselie.
Leg vervolgens langs de ene kant een schep aardbeienpuree en langs de andere kant een schep mousselinesaus, bereid van 5 eieren, een weinig citroensap en 300 grboter.
Leg bovenaan een half maantje met een hele aardbei.
Leg onderaan links wat tuinkers en rechts enkele in frituurvet bereide Parijse aardappelen.
Giet op de lotte nog een schepje saus en strooi er wat peterselie bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een glas Dendermondse Benedicta vruchtenwijn bij.