Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mechelse koekoek met Roquefort en oesterzwammen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
Mechelse koekoek
van ± 1½ kg
▢
boter
▢
2
sjalotjes
▢
300
gr
oesterzwammen
▢
2
dl
witte wijn
▢
2½
dl
room
▢
100
gr
Roquefort
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kruid de koekoek met peper en zout, schik hem in een ovenschotel en leg er een klontje boter op.
Bak de koekoek in ± 30 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven gaar, zie tip.
Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Was de oesterzwammen, verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in schijfjes van 1 cm breed.
Neem de koekoek uit de schotel en houd hem warm.
Giet het braadvocht weg en doe de braadresten in een pan.
Voeg er een klontje boter bij en stoof de sjalotjes.
Blus met de witte wijn.
Laat even inkoken en voeg er de room aan toe.
Breng opnieuw aan de kook tot u een gladde saus bekomt en meng er de oesterzwammen bij.
Laat ± 3 minuten sudderen.
Snijd de Roquefort in stukjes en smelt deze in de saus.
Giet de saus over de koekoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer met frietjes.
Tip: Als het vocht dat uit de koekoek loopt helder van kleur is, is de koekoek gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Kip
Land van herkomst
België