Mechelse koekoek met Roquefort en oesterzwammen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Mechelse koekoek van ± 1½ kg
  • boter
  • 2 sjalotjes
  • 300 gr oesterzwammen
  • 2 dl witte wijn
  • dl room
  • 100 gr Roquefort
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kruid de koekoek met peper en zout, schik hem in een ovenschotel en leg er een klontje boter op.
  • Bak de koekoek in ± 30 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven gaar, zie tip.
  • Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Was de oesterzwammen, verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in schijfjes van 1 cm breed.
  • Neem de koekoek uit de schotel en houd hem warm.
  • Giet het braadvocht weg en doe de braadresten in een pan.
  • Voeg er een klontje boter bij en stoof de sjalotjes.
  • Blus met de witte wijn.
  • Laat even inkoken en voeg er de room aan toe.
  • Breng opnieuw aan de kook tot u een gladde saus bekomt en meng er de oesterzwammen bij.
  • Laat ± 3 minuten sudderen.
  • Snijd de Roquefort in stukjes en smelt deze in de saus.
  • Giet de saus over de koekoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer met frietjes.
Tip: Als het vocht dat uit de koekoek loopt helder van kleur is, is de koekoek gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kaas / Kip
Land van herkomst België