Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen op z'n Vlaams
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kg
mosselen
▢
1
prei
▢
1
ui
▢
3
worteltjes
▢
1
klein bosje
bladselderij
▢
2
eetlepels
slaolie
▢
3
dl
witte wijn
▢
½
theelepel
gedroogde tijm
▢
50
gr
boter
Instructies
Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte exemplaren, mosselen die wijd openstaan.
Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.
Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei, de ui en de worteltjes hierin op hoog vuur 3 minuten.
Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe en verdeel er de boter over.
Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5-8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn.
Schud de mosselen tussentijds even op.
Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mosselen op z'n Vlaams met frietjes en sausjes naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België