Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel-Amandeldessert
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dl
Amaretto di Saronno
optioneel, kan worden vervangen door amandelextract voor een alcoholvrije versie
▢
100
gram
rozijnen
▢
4
goudrenetten
of andere stevige zoetzure appels
▢
50
gram
amandelen
gehakt
▢
2
eetlepels
suiker
▢
Snufje
kaneel
▢
Sap van ½ citroen
▢
1
ei
losgeklopt
▢
6
plakjes
diepvries bladerdeeg
▢
IJs naar keuze
voor serveren
Instructies
Verwarm de Amaretto di Saronno (of amandelextract) en week de rozijnen erin.
Snijd de geschilde appels in blokjes en meng met de gewelde rozijnen, gehakte amandelen, suiker, kaneel en citroensap.
Doe dit in een beboterde ovenschaal.
Rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap en bedek hiermee het appelmengsel.
Stop de randen goed in en decoreer het deksel met uitgesneden appels van de restjes.
Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat het dessert even afkoelen als het uit de oven komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer door bolletjes ijs op de bovenkant te scheppen en dien snel op.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht