Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oostendse Langoustines
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
langoustines
6 per persoon
▢
50
gr
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
een klein beetje melk
▢
¼
liter
blond bier
▢
1
ei
▢
1
citroen
▢
peper
▢
zout
Instructies
Ontdoe de langoustines van het schild.
Maak in een pan een saus van de boter, de bloem, zout en peper en laat de saus gaar worden met een scheutje lauwe melk.
Roer voortdurend met een houten lepel.
Voeg beetje bij beetje het bier toe en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is
ontstaan.
Voeg nu het losgeklopte eigeel toe en blijf roeren.
Sla het eiwit stijf, voeg het aan de saus toe en meng alles goed door elkaar.
Al deze handelingen moeten op zeer laag vuur geschieden.
Kunt u uw vuur niet laag genoeg krijgen, bereid de saus dan au bain-marie.
Voeg aan de saus, die nu gereed is, de schoongemaakte langoustines toe.
Zet de pan nog enkele ogenblikken op zacht vuur en laat alles goed warm worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de langoustines met plakjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België