Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken.
In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen.
Op smaak brengen met peper.
Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten.
Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen.
Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal.
Laag bedekken met plakjes biet.
Rest van huzarensalade erover uitstrijken.
Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden.
Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen.
Rest van dille en bieslook erover strooien.
Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oppassen voor kleur: Maak deze huzarensalade niet al te lang van tevoren, niet langer dan 2 uur voor het serveren. Als de huzarensalade langer staat, gaan de bietjes kleur afgeven aan de salade.