Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pepersaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
wortelen
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
dl
dragonazijn
▢
30
gr
boter
▢
35
gr
bloem
▢
½
liter
bouillon
▢
1
klein blikje
peperbollen
in eigen vocht
▢
zout
▢
gemalen tijm
Instructies
Maak de ui schoon, was hem en snipper hem fijn.
Maak de wortelen schoon, was ze en snijd ze in grove stukken.
Giet de wijn en de azijn in een pan, voeg de wortelen en de ui toe en laat ± 10 minuten sudderen.
Smelt de boter en laat die bruinen.
Voeg al roerend de bloem toe en laat die eveneens bruinen, zo verkrijgt u een bruine roux.
Giet al roerend de bouillon bij de roux en laat doorkoken.
Voeg nu de groenten en het vocht bij de saus en voeg de kruiden toe.
De hoeveelheid toegevoegde peperbollen ,van 1 eetlepel tot de hele inhoud van het blik bepaalt de smaak van de saus.
Laat op een laag vuur nog 10 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verwijder voor het opdienen de wortelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
België