Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Ree met Kruidenkorst
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
roomboter
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
100
gram
champignons
zeer fijn gesneden
▢
1
eetlepel
madeira
▢
30
gram
verse kruiden
peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
▢
2
eetlepels
droog broodkruim
▢
Zout en peper naar smaak
▢
150
gram
ontbijtspek
in plakjes
▢
600
gram
reerugfilet
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
dl
rode wijn
▢
3
dl
kalfsfond
▢
1
eetlepel
rode bessengelei
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Voorbereiding:
In 30 gram boter sjalot bakken gedurende ongeveer 5 minuten.
Champignons toevoegen en nog eens 5 minuten bakken totdat het vocht verdampt is.
Madeira, verse kruiden, broodkruim, zout en peper toevoegen aan het champignonmengsel.
Laat het geheel afkoelen.
Leg de plakjes ontbijtspek iets overlappend naast elkaar.
Verdeel het kruidenmengsel over het ontbijtspek en leg de reerugfilet erop.
Rol het vlees in het ontbijtspek, zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
Laat het ingepakte vlees ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Bereiding:
Bind het vlees met keukentouw als een rollade.
Snijd de rollade in 8 plakken.
Verhit olie in een pan en voeg de resterende boter toe.
Bak de plakken vlees ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Giet het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en kalfsfond toe, en laat het geheel tot de helft inkoken.
Voeg bessengelei en room toe, laat het inkoken tot de gewenste sausdikte.
Breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus.
Serveer per persoon 2 plakken vlees met de saus en garneer met takjes verse kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild