Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Paprika Mousse
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 vormpjes (doorsnede 8 cm)
Ingrediënten
▢
10
gram
boter
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngeperst
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
750
gram
paprika
in reepjes
▢
2
eetlepels
witte wijn
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
1 ½
dl
slagroom
▢
2
blaadjes
gelatine
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Citroensap
Instructies
Verhit de boter in een pan en bak de sjalot en knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg het takje tijm, laurierblad, paprikareepjes, witte wijn en wijnazijn toe.
Bak het geheel 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht verdampt is.
Verwijder het laurierblad en takje tijm.
Pureer het paprikamengsel.
Klop de slagroom stijf.
Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in ruim koud water.
Los de uitgeknepen gelatine op een zacht vuur op, zonder te laten koken.
Meng de opgeloste gelatine snel door het paprikamengsel samen met de slagroom.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Vul de vormpjes met het mengsel en laat het gedurende ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de mousse uit de vormpjes voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch