Recept afdrukken
No ratings yet

Paprika Bavarois

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 10 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 10 g boter of margarine
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 750 g rode paprika in reepjes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • Zout
  • peper
  • Citroensap

Instructies

  • In boter sjalot en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toe.
  • Bak 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht is verdampt.
  • Verwijder laurier en tijm.
  • Pureer het paprikamengsel.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Los de uitgeknepen gelatine op in een beetje warm water (niet laten koken!
  • ).
  • Meng snel met het paprikamengsel.
  • Voeg de opgeloste gelatine, zout, peper en citroensap toe aan het paprikamengsel en schep de slagroom erdoor.
  • Vul de vormpjes en laat het geheel 3 uur opstijven.
  • Stort de bavarois uit de vormpjes.

Notities

Geniet van deze heerlijke paprika bavarois!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Paprika Mousse

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 10
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 10 gram boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 750 gram paprika in reepjes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en bak de sjalot en knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg het takje tijm, laurierblad, paprikareepjes, witte wijn en wijnazijn toe.
  • Bak het geheel 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht verdampt is.
  • Verwijder het laurierblad en takje tijm.
  • Pureer het paprikamengsel.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in ruim koud water.
  • Los de uitgeknepen gelatine op een zacht vuur op, zonder te laten koken.
  • Meng de opgeloste gelatine snel door het paprikamengsel samen met de slagroom.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Vul de vormpjes met het mengsel en laat het gedurende ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Stort de mousse uit de vormpjes voor het serveren.