Paprika Bavarois
Porties: 10 personen
Equipment
Ingrediënten
- 10 g boter of margarine
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 750 g rode paprika in reepjes
- 2 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 ½ dl slagroom
- 2 blaadjes witte gelatine
- Zout
- peper
- Citroensap
Instructies
- In boter sjalot en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toe.
- Bak 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht is verdampt.
- Verwijder laurier en tijm.
- Pureer het paprikamengsel.
- Klop de slagroom stijf.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
- Los de uitgeknepen gelatine op in een beetje warm water (niet laten koken!
- ).
- Meng snel met het paprikamengsel.
- Voeg de opgeloste gelatine, zout, peper en citroensap toe aan het paprikamengsel en schep de slagroom erdoor.
- Vul de vormpjes en laat het geheel 3 uur opstijven.
- Stort de bavarois uit de vormpjes.
Notities
Geniet van deze heerlijke paprika bavarois!