Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, snijd het overhangende deeg af.
Leg bakpapier en steunvulling op het deeg en bak in het midden van de oven gedurende ± 15 minuten.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken.
Op de voorgebakken deegbodem (verwijder het papier en de vulling) leg je achtereenvolgens een laagje aardappel, zout, peper, een laagje peer, en een laagje cheddar.
Herhaal dit nog een keer.
Bedek het geheel met aardappelschijfjes, dakpansgewijs geschikt.
Meng zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan en giet dit over de taart.
Bak de taart in de oven gedurende nog ± 30-40 minuten, totdat deze gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een frisse, fruitige wijn met zachte, milde zuren past goed bij deze taart. Probeer bijvoorbeeld Château de Didonne, Vin de pays de Charentais Colombard 1992.