Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpot van varkensvlees met pruimen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
varkenspoulet
zonder vet en vliezen
▢
2
grofgesnipperde
uien
▢
2
teentjes
look
▢
zout
▢
peper
▢
rode wijn
▢
rode port
▢
reepjes
citroenschil
▢
1
stukje
pijpkaneel
▢
250
gr gedroogde
pruimen
▢
boter
▢
arachideolie
Instructies
Fruit de uien ±7 minuten stevig in een pan met dikke bodem;ze moeten goed bruin zijn.
Verhit de olie in een andere pan en bak hierin het vlees aan alle kanten goed bruin.
Schep het vlees bij de uien,strooi er de bloem voer en bak het al roerend 3 minuten.
Giet er dan een stevige geut rode wijn en rode port bij tot het vlees onder staat ,⅔ wijn en ⅓ port.
Roer goed tot de saus is gebonden is.
Voeg zout, peper, 2 uitgeperste teentjes look, het gele gedeelte van een citroenschil en een stukje pijpkaneel toe en laat het geheel 1 uur stoven.
Voeg dan de in water geweekte pruimen toe en laat nog eens 3 kwartier stoven.
Verwijder de citroenschil en de kaneel en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België