Prik met een vork her en der wat gaatjes in de aubergine.
Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, totdat een prikker gemakkelijk door het zachte vruchtvlees glijdt.
Je kunt de aubergines ook roosteren op de barbecue voor een extra rokerige smaak.
Laat de geroosterde aubergine afkoelen.
Bereid de Rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als alternatief kunnen de rondjes in ongeveer 10 minuten op de barbecue worden geroosterd voor een knapperige textuur.
Verwijder intussen de steelaanzet en de schil van de geroosterde aubergine.
Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergine samen met de knoflook.
Breng de zijdezachte auberginedip (Baba Ganoush) op smaak met tahini, vers citroensap, zout en peper.
Leg de knapperige Rösti rondjes op een schaal.
Schep een royale hoeveelheid Baba Ganoush op de Rösti rondjes.
Bestrooi de hapjes met zwart sesamzaad en garneer met blaadjes koriander.