Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Venkel met Parmaham en Gegratineerde Aardappelgratins

Italianen zijn gek op venkel. Knapperig rauw in salades, boterzacht in pasta en risotto. Of geroosterd, zoals in deze ovenschotel met krokant broodkruim of 'pangrattato' zoals ze dat zo mooi noemen. Lekker met romige aardappelgratins met tijm en rozemarijn.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rooster de venkel op de barbecue in 8-10 minuten aan beide kanten bruin en beetgaar.
  • Je kunt de venkel ook in 10-12 minuten gaar koken als barbecueën niet mogelijk is.
  • Rooster de sneetjes brood kort op de barbecue zonder te kleuren, zodat ze makkelijk verkruimelen.
  • Je kunt ze ook licht roosteren in een koekenpan of broodrooster.
  • Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten goudbruin en gaar.
  • De gratins kunnen ook op de barbecue geroosterd worden.
  • Verkruimel het geroosterde brood zo fijn mogelijk en doe het in een schaal.
  • Pers de knoflook boven het broodkruim.
  • Rasp de gele schil van de citroen boven het broodkruim en voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Meng er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de geroosterde venkel in een ovenschaal.
  • Scheur de Parmaham grof of snijd de beenham in blokjes.
  • Strooi de ham tussen de venkel.
  • Bestrooi het geheel met het broodkruim.
  • Neem de gratins uit de oven.
  • Verhit de ovengrill.
  • Schuif de ovenschaal met venkel onder de grill en rooster het broodkruim gedurende 3-4 minuten goudbruin en krokant.
  • Serveer de krokante venkel met de gratins en bestrooi eventueel met wat apart gehouden venkelgroen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 3g

Rösti rondje met Baba Ganoush en Sesam
Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Rösti Cirkels met Zijdezachte Aubergine Dip en Sesam

Baba ganoush is een dip van zijdezachte gepofte aubergine. Geroosterd in het vuur krijgt de aubergmedip ook nog eens extra smaak.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 Aviko Rösti rondjes naturel
  • 1 grote aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahini sesampasta
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 theelepel zwart sesamzaad
  • 4 takjes verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Prik met een vork her en der wat gaatjes in de aubergine.
  • Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, totdat een prikker gemakkelijk door het zachte vruchtvlees glijdt.
  • Je kunt de aubergines ook roosteren op de barbecue voor een extra rokerige smaak.
  • Laat de geroosterde aubergine afkoelen.
  • Bereid de Rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Als alternatief kunnen de rondjes in ongeveer 10 minuten op de barbecue worden geroosterd voor een knapperige textuur.
  • Verwijder intussen de steelaanzet en de schil van de geroosterde aubergine.
  • Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergine samen met de knoflook.
  • Breng de zijdezachte auberginedip (Baba Ganoush) op smaak met tahini, vers citroensap, zout en peper.
  • Leg de knapperige Rösti rondjes op een schaal.
  • Schep een royale hoeveelheid Baba Ganoush op de Rösti rondjes.
  • Bestrooi de hapjes met zwart sesamzaad en garneer met blaadjes koriander.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g