Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Trappistensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
▢
1
flesje
Trappistenbier
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
eetlepel
boter
Instructies
Smelt de boter, giet er al roerend het flesje Trappistenbier bij en breng de saus tegen de kook aan.
Neem een sauspan met dikke bodem, smelt de suiker daarin en roer met een vork tot de suiker is gekarameliseerd.
Neem de pan van het vuur en schenk er al roerend de Trappistensaus bij tot het een glad mengsel is geworden.
Laat de saus wat inkoken en bind haar met de met 1 eetlepel boter gemengde bloem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze volle saus past goed bij pittige vleessoorten en sterk smakende vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
België