Trappistensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 1 flesje Trappistenbier
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Smelt de boter, giet er al roerend het flesje Trappistenbier bij en breng de saus tegen de kook aan.
  • Neem een sauspan met dikke bodem, smelt de suiker daarin en roer met een vork tot de suiker is gekarameliseerd.
  • Neem de pan van het vuur en schenk er al roerend de Trappistensaus bij tot het een glad mengsel is geworden.
  • Laat de saus wat inkoken en bind haar met de met 1 eetlepel boter gemengde bloem.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze volle saus past goed bij pittige vleessoorten en sterk smakende vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst België