Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazenpaté met Armagnac
Porties:
10
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
wachttijd in de koelkast
1
dag
d
Total time
1
dag
dag
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
magere varkenslapjes
▢
700
gram
vers vet spek
waarvan 300 g in plakken gesneden
▢
4
hazefilets
▢
5
sjalotten
gesnipperd
▢
5
jeneverbessen
geplet
▢
1
teentje
knoflook
gekneusd
▢
1
theelepel
tijm
▢
½
liter
droge witte wijn
▢
400
gram
kippenlever
▢
1
dl
Armagnac
distillaat
▢
1
eetlepel
olie
▢
20
gram
zout
▢
2
theelepels
versgemalen peper
▢
4
eieren
Instructies
Voorbereiding (2 dagen van tevoren):
Snijd varkenslapjes, 400 g vet spek, en 2 hazefilets in dobbelsteentjes.
Doe deze samen met sjalot, jeneverbessen, knoflook en tijm in een kom.
Schenk witte wijn erover.
Leg de overige 2 hazefilets in de marinade.
Doe de kippenlevers in een andere kom en schenk de Armagnac erover.
Dek alles af en marineer 24 uur in de koelkast.
De volgende dag:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Haal 2 hazefilets uit de marinade en dep ze droog.
Schroei ze dicht in olie, haal ze uit de pan en dep ze droog.
Giet het vleesmengsel en de levertjes af.
Draai het vleesmengsel twee keer door de vleesmolen of maal het fijn in een keukenmachine (farce).
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los en meng ze door de farce.
Bekleed een pâtévorm met plakken vetspek, laat aan de zijkanten overhangen.
Schep de helft van de farce erin, leg de hazefilets erop en schep de rest van de farce erbovenop.
Dek af met het overhangende spek.
Plaats de pâtévorm in een braadslede met kokend water en bak in de oven gedurende ongeveer 1,5 uur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat de hazenpaté nog een dag staan in de koelkast voor optimale smaakontwikkeling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Voorgerechten
/
Wild