Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildbouillon met Bladerdeeghoedje
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
wildfond
▢
1
liter
water
▢
4
plakjes
bladerdeeg
▢
0.5
bakje
champignons
in plakjes
▢
200
gram
verse soepgroenten
fijngesneden
▢
2
eetlepels
verse gemengde tuinkruiden
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Boter
▢
1
eetlepel
cognac
Instructies
Bereid de bouillon door de wildfond met water te mengen volgens de aanwijzingen op de pot.
Laat het bladerdeeg ontdooien op een koele ondergrond en snijd cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
Snijd de soepgroenten eventueel fijner en voeg de champignons toe.
Laat beide ingrediënten 5 minuten zachtjes in de bouillon meekoken.
Roer de verse kruiden erdoor en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
Schep de bouillon in de kommen, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier en druk de deeglapjes op de kommen vast.
Bestrijk ook het deeg met ei.
Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Wild