Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanje-Hazeragout
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1400
gram
hazebouten
ontbeend en in blokjes van 3 cm
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
uien
fijngehakt
▢
⅝
liter
warme vleesbouillon
▢
250
gram
ongepelde kastanjes
▢
300
gram
mager rundvlees
in blokjes
▢
40
gram
boter
▢
40
gram
bloem
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
Sap van 5 citroenen
▢
2
cl
cognac
▢
4
eetlepels
rode bessesap
▢
Zout
▢
Vers gemalen zwarte peper
Instructies
Verhit de olie in een pan en braad de hazeblokjes en rundvleesblokjes 5 minuten aan alle kanten.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
Giet 3/8 liter bouillon en de cognac in de pan.
Laat alles met het deksel op de pan 50 minuten stoven.
Kook de kastanjes, pel ze en halveer ze (bewaar een paar als garnering).
Voeg de kastanjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
Verhit de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat deze donkerbruin worden.
Voeg de rest van de bouillon toe en laat het geheel binden.
Haal het vlees en de kastanjes uit de pan.
Voeg de botersaus toe aan het braadvocht en laat 6 minuten zachtjes koken.
Roer het bessen- en citroensap door de tomatenpuree en voeg dit toe aan de saus in de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het vlees en de kastanjes weer toe en laat alles goed warm worden.
Serveer deze ragout met spaghetti en garneer met de achtergehouden kastanjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kastanje-hazeragout!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Wild