Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden Fazant met Herfstige Vulling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
fazant-hennen
▢
Zout en versgemalen peper naar smaak
▢
4
teentjes
knoflook
geplet
▢
1
takje
tijm
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
boter
▢
80
gram
fijngesneden sjalotten
▢
100
gram
champignons
in vieren
▢
40
gram
ontbijtspek
in blokjes
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
300
gram
bloem
▢
Snufje
suiker
Instructies
Wrijf de fazanten van binnen en buiten in met zout en peper.
Stop de knoflook en tijm in de holte van de fazanten.
Bak de fazanten in een koekenpan in olie en boter goudgeel rondom, waarbij je beide poten gedurende 5 minuten bakt.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de fazanten met de borst naar boven in een ovenvaste (gietijzeren) braadpan.
Voeg sjalotten, champignons en spek naast de fazanten toe.
Schenk de kippenbouillon erover en breng aan de kook.
Meng bloem met een snufje suiker en kneed er zoveel water doorheen tot een soepel deeg ontstaat.
Rol het deeg uit tot een slang (4 cm doorsnede) en leg het op de rand van de pan.
Sluit de pan af met een deksel.
Braad de fazant in de oven gedurende ongeveer 18 minuten.
Laat de fazant vervolgens in de afgedekte pan gedurende 10 minuten rusten.
Hak de deegrand los.
Snijd de borsten en poten van de fazant los.
Zeef het braadvocht goed uit en schenk het over de fazantdelen in de braadpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u dit recept een keer gemaakt ?
Stuur
mij dan de foto voor bij het recept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Wild