Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Exotische Passievruchtentaart
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Taartring. met een diameter van ongeveer 23 cm
Ingrediënten
▢
½
basisrecept harde Wenerdeeg
▢
12
passievruchten
▢
40
gram
kristalsuiker
▢
50
gram
chocolade
in stukjes
▢
7
blaadjes
witte gelatine
▢
5
dl
slagroom
▢
2
zakjes
vanillesuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak in het midden van de oven ongeveer 30 minuten, totdat het deeg gaar en lichtbruin is.
Steek met een taartring de bodem uit het warme deeg en laat het afkoelen.
Plaats de bodem in de taartring en bestrijk deze met gesmolten chocolade au bain-marie.
Vruchtenmousse:
Halveer 10 passievruchten, haal het vruchtvlees eruit en wrijf dit goed door een grove zeef.
Meet de passievruchtenpuree af in een maatbeker en vul aan met water tot 5 dl.
Los 25 gram kristalsuiker op in het vruchtensap op matig vuur.
Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Knijp de gelatine goed uit en los deze van het vuur af op in het vruchtensap.
Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
Klop de slagroom halfstijf met 15 gram kristalsuiker en vanillesuiker.
Meng 4 dl koude vruchtengelei met de slagroom en giet dit op de taartbodem.
Strijk de bovenkant glad en laat de taart in de koelkast ongeveer 3 uur stevig worden.
Afwerking:
Verwarm 1 dl van de vruchtengelei en meng dit met het gezeefde vruchtvlees van twee passievruchten.
Leg een krans van muntblaadjes op de bovenkant van de stevig geworden taart en strijk de iets verwarmde gelei erover.
Laat de taart nog ongeveer 2 uur in de koelkast verder opstijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
28
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart