Exotische Passievruchtentaart
Porties: 6 personen
calorieën: 350kcal
Ingrediënten
- ½ basisrecept harde Wenerdeeg
- 12 passievruchten
- 40 gram kristalsuiker
- 50 gram chocolade in stukjes
- 7 blaadjes witte gelatine
- 5 dl slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak in het midden van de oven ongeveer 30 minuten, totdat het deeg gaar en lichtbruin is.
- Steek met een taartring de bodem uit het warme deeg en laat het afkoelen.
- Plaats de bodem in de taartring en bestrijk deze met gesmolten chocolade au bain-marie.
Vruchtenmousse:
- Halveer 10 passievruchten, haal het vruchtvlees eruit en wrijf dit goed door een grove zeef.
- Meet de passievruchtenpuree af in een maatbeker en vul aan met water tot 5 dl.
- Los 25 gram kristalsuiker op in het vruchtensap op matig vuur.
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze van het vuur af op in het vruchtensap.
- Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
- Klop de slagroom halfstijf met 15 gram kristalsuiker en vanillesuiker.
- Meng 4 dl koude vruchtengelei met de slagroom en giet dit op de taartbodem.
- Strijk de bovenkant glad en laat de taart in de koelkast ongeveer 3 uur stevig worden.
Afwerking:
- Verwarm 1 dl van de vruchtengelei en meng dit met het gezeefde vruchtvlees van twee passievruchten.
- Leg een krans van muntblaadjes op de bovenkant van de stevig geworden taart en strijk de iets verwarmde gelei erover.
- Laat de taart nog ongeveer 2 uur in de koelkast verder opstijven.
Notities
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Nutrition
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 28g | Sugar: 18g